selleri.de https://www.selleri.de/ |
|
Kaffemaskin https://www.selleri.de/viewtopic.php?t=1671 |
Page 7 of 16 |
Author: | daggen [ Fri Mar 03, 2006 18:11 ] |
Post subject: | |
Jepp nu är Mazzern installerad och provkörd. Har kört ca 10 shot med Mauro De Luxe. Nu börjar det hända grejer! Minin är en stridsvagn som är grymt bastant och känns helt sjukt välbyggd. Notera även Silviaångröret på Classicen ![]() Här kommer två bilder... ![]() ![]() |
Author: | Stones [ Fri Mar 03, 2006 20:18 ] |
Post subject: | |
Vad Trevligt, ser väldigt stilig ut brevid Classicen, smak upplevelse ? Hur är den om du gämför den med MDF:n ? |
Author: | Pediatrik [ Sat Mar 04, 2006 18:11 ] |
Post subject: | |
Snyggt!!! Är Mini:n så grym som alla säger? Pros and cons jämfört med MDF? Är det där den lilla hoppern förresten? Hur mycket längre är Silviaröret jfm originalet? Har munstycket sidohål eller liknande?? Om Silviaröret nu håller vad du lovat gissar jag att du har lämnat "snöfluffet" bakom dig för gott och att det är latte-art som gäller framöver! ![]() |
Author: | daggen [ Sat Mar 04, 2006 18:29 ] |
Post subject: | |
Ja faktiskt, Minin är helt super på allting! Användarvänligheten och bekvämligheten är enorm, för att inte tala om kvalitén på shotsen. Under de två dagar jag har använt den nu så har jag lyckats med shot jag inte ens hade drömt om tidigare! Dessutom är det väldigt trevligt med den steglösa inställningen av malningsgraden som nog också bidrar en hel del till till dom lyckade shotsen. Vad gäller skummandet så är det också på en helt annan nivå nu med lolloröret. Munstycket är gängat på röret och har ett tunt hål längst nere. Detta bidrar till att man vid tempsurfning får ett helt ok tryck som inte alls går att jämföra med orginalet (tejpat eller otejpat). Ska posta några bilder sen på resultaten ![]() Denna modd är grymt prisvärd och näst intill nödvändig om man vill använda maskinen till att göra latte eller cappu. Du får en mycket bättre vinkel på röret och en mycket bättre räckvidd. |
Author: | daggen [ Sat Mar 04, 2006 18:31 ] |
Post subject: | |
Jo det är den mindre hoppern. blir ganska exakt 42cm i detta utförande. ang. längden på röret så är den rejält mycket längre, har dock inte mätt....men det är numera helt klart tillräcklig längd på ångröret. |
Author: | Pediatrik [ Sun Mar 05, 2006 18:08 ] |
Post subject: | |
Grattis!!! Låter som om en Mini får bli nästa uppgradering i kaffe-riggen! Får dock först se hur bra shots jag kan krama ur min MDF. Prisskillnaden är ju inte liten... Det där ångröret låter verkligen lockande! Får se om jag kan få tag i ett när jag är nere i Malmö/Lund om en vecka. Hur smidigt var bytet? Blev du tvungen att öppna Classicen, som i den bifogade länken, eller gick det lika bra underifrån? |
Author: | daggen [ Sun Mar 05, 2006 19:24 ] |
Post subject: | |
Det går bra under förutsättning att röret inte sitter som berget i den övre delen som går till ångventilen... Jag öppnade dock ej maskinen... men det finns hursomhelst inga klistelappar eller sånt som skulle kunna synas vid eventuella garantiärenden. (har dessutom öppnat ett antal på begäran från leverantören vid diverse byten av delar så jag har det svart på vitt att det inte påverkar garantin så länge du inte berättar det för leverantören hehe) Att öppna upp den gör det ju iofs lättare att komma åt. Locket sitter bara med två stjärnskruvar i bakkant ![]() Ska gå o öppna Universal Caffé Super Crema nu och se hur den är, har använt ett kilo De Luxe på två dagar ![]() |
Author: | daggen [ Sun Mar 05, 2006 19:26 ] |
Post subject: | |
Allt som allt tog bytet typ 10 minuter...så det var hur lugnt som helst med andra ord. Det går snabbt att byta tillbaka om man skulle vilja |
Author: | Pediatrik [ Fri Mar 10, 2006 16:05 ] |
Post subject: | |
Någon av er kaffefantaster i Skåne som vet var man kan få tag på en återförsäljare av Rancilio/Promac i Malmö/Lund? Skall nämligen ner till Lund och jobba i en månad och tänkte passa på att inhandla ett nytt ångrör att modda min Classic med! |
Author: | daggen [ Tue Mar 14, 2006 19:15 ] |
Post subject: | |
Säljer nu min Classic till förmån för en E61 maskin. Den är 2 månader gammal. Höljet är i borstat rostfritt. Ångröret är utbytt till ett från en Rancilio Silvia, orginal finns givetvis kvar. Maskinen är ej öppnad vid förseglingar och således är inte garantin förbrukad. Jag har backflushat maskinen med Clean Express rengöringsmedel vid två tillfällen och avkalkat den en gång. Den är som ny både utvändigt och invändigt! Medföljande tillbehör och extrautrustning: 2st Portafilter (filterhandtag) 2st dubbelfilter samt 1st enkelfilter 1st blindfilter 2st extra bryggruppspackningar 1st bryggruppsborste 10st Clean Express rengöringstabletter 2st påsar Gaggia avkalkningsmedel 1st panarellosats i rostfritt + ångrör 1st ångrör från Silvia 1st tamper i plast 1st orginal kaffeskopa 1st rostfri tamper 58mm Med andra ord allt du behöver för att njuta av maskinen en lång tid framöver! Det enda som saknas är lite färskt kaffe Nypris för maskin + extrautrustning: 5125:- (nypris endast maskin 3995:-) Orginalkartong med tillhörande emballage och kvitto (all garanti kvar) finns självklart. Pris: BUD! (Skriv i tråden, PM:a eller ring på 070-206 97 63) |
Author: | Stones [ Wed Mar 15, 2006 12:30 ] |
Post subject: | |
Snabba vändningar för dig ser jag, vilken E61 är det du har tänkt inhandla ? |
Author: | daggen [ Wed Mar 15, 2006 13:55 ] |
Post subject: | |
En italiensk maskin som heter B.F.C Junior Plus Levetta. E61 bryggrupp, värmeväxlare 1,3l kokare, prosumer maskin... Enda nackdelen är att den rockar loss på drygt 15 tusen och att man måste kyla E61 innnan varje shot, usch... Gaggian gör sitt jobb mycket bra måste jag säga...enda problemet med den egentligen är att jag inte kan skumma och göra espresso samtidigt o tjejen m.fl. surplar cappu i princip varje gång jag själv tänkt göra mig en shot. En annan nackdel med värmeväxlare och stor kokare är ju att den tar typ en halvtimme att värma upp, classicen tar 5 minuter så är bryggruppen kokhet! Men men, det får jag leva med.. |
Author: | Pediatrik [ Wed Mar 15, 2006 14:19 ] |
Post subject: | |
Oj, oj, oj! Här är det snabba ryck minsann! En Mazzer Mini och en prosumermaskin med en proffsbryggrupp som E61, måste ge gudomlig espresso! ![]() daggen wrote: man måste kyla E61 innnan varje shot, usch... ![]() |
Author: | daggen [ Wed Mar 15, 2006 16:36 ] |
Post subject: | |
E61 konstruerades ursprungligen för användning inom cafébranschen. Ånga/varmvatten leds genom kanaler inuti gruppen som gör att huvudet håller en temperatur på över 100 grader om maskinen får stå ett tag. Används den emellertid med jämna mellanrum så håller den en stabil temperatur på drygt 90 grader beroende på hur pressostaten är inställd. För hemmabruk flushar man maskinen med nån deciliter vatten innan användning om den har stått en timme eller två... |
Author: | Pediatrik [ Wed Mar 15, 2006 17:57 ] |
Post subject: | |
daggen wrote: För hemmabruk flushar man maskinen med nån deciliter vatten innan användning om den har stått en timme eller två... ![]() Hittade en bra artikel om E61:an: http://www.wholelattelove.com/articles/ ... _group.cfm |
Page 7 of 16 | All times are UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |