selleri.de
https://www.selleri.de/

Bästa glöggen?
https://www.selleri.de/viewtopic.php?t=939
Page 1 of 1

Author:  Ayn [ Thu Dec 16, 2004 13:56 ]
Post subject:  Bästa glöggen?

Är själv en stenhård anhängare till Blossa lättglögg i de allra flesta sammanhang. Finns det någon som tycker att det finns bättre? Kivik? Saturnus ;)?

Ska leta upp ett ballt recept på hemmagjord glögg också, den tar 3 veckor att göra dock så jag lär inte hinna göra den i år...men god (och stark) blir den!

Author:  Mortifikator Crenshaw [ Thu Dec 16, 2004 14:03 ]
Post subject:  Re: Bästa glöggen?

Ayn wrote:
Är själv en stenhård anhängare till Blossa lättglögg i de allra flesta sammanhang. Finns det någon som tycker att det finns bättre? Kivik? Saturnus ;)?

Ska leta upp ett ballt recept på hemmagjord glögg också, den tar 3 veckor att göra dock så jag lär inte hinna göra den i år...men god (och stark) blir den!
Blossa Lättglögg regerar!

:)

PS. Undra var du fick inspiration till denna tråd ifrån... Tänkte faktiskt själv starta den ;) DS.

/ MC

Author:  Ayn [ Thu Dec 16, 2004 14:05 ]
Post subject: 

Vadå, nu förstår jag inte vad du menar :roll: :)

Author:  sportbilsentusiasten [ Thu Dec 16, 2004 20:49 ]
Post subject: 

Testade faktiskt den nya Blossa VITA starkglöggen. UNDVIK!
Blossa röda är det som gäller - den ÄR bäst.
Även om jag inte normalt "går på" reklam, men allt annat är sämre...

Lättglögg eller starkglögg är en smaksak.

Jag säger, hellre lite av den starka än mer av den lätta :D

Author:  Tjagge [ Thu Dec 16, 2004 21:10 ]
Post subject: 

Jag håller på med en egen laddning just nu får se vad det blir av den.
Köpte en spettsad med maltwhisky, nja var inte så märkvärdigt. Blossas "årgång" glögg brukar vara fin, iaf fjolårets.

Author:  Bill50x [ Fri Dec 17, 2004 00:17 ]
Post subject: 

Gillar Blossas lättvinsglögg bättre än den starka. Den senare är för söt och "kladdig". Det kan iofs avhjälpas med tillsats av sprit :-)

Blossas glögg spetsad med cognac är min favve just nu....

/ B

Author:  OTTO [ Fri Dec 17, 2004 18:44 ]
Post subject: 

Bill50x wrote:
Gillar Blossas lättvinsglögg bättre än den starka. Den senare är för söt och "kladdig". Det kan iofs avhjälpas med tillsats av sprit :-)

Blossas glögg spetsad med cognac är min favve just nu....

/ B
Håller helt med, den är en riktig höjdare.

Author:  Lejonklou [ Fri Dec 17, 2004 23:47 ]
Post subject: 

Bästa glöggen är pappas! Hemligt recept han fick för >50 år sen av en gubbe som dog (enligt uppgift dock ej av glöggen)...

Jag jobbar faktiskt på att få den tillverkad och såld. Inte särskilt söt, rätt kryddig, rätt "het" (26%), drickes i små glas.

Håll utkik efter "Thure Lejonklous jubileumsglögg" i hyllorna! :)

/Fredrik, som ännu inte hunnit göra nån ny sats i år... :(

Author:  sportbilsentusiasten [ Sat Dec 18, 2004 10:08 ]
Post subject: 

Kanon Fredrik, den ska vi givetvis testa.
Lycka till!

Author:  Lejonklou [ Sun Dec 19, 2004 01:27 ]
Post subject: 

Bill50x wrote:
Blossas glögg spetsad med cognac är min favve just nu....
Intressant nog är det den glöggen jag tycker mest påminner om pappas! :D

/Fredrik

Author:  stefan [ Sun Dec 19, 2004 21:55 ]
Post subject:  Re: Bästa glöggen?

Ayn wrote:
...
Ska leta upp ett ballt recept på hemmagjord glögg också, den tar 3 veckor att göra dock så jag lär inte hinna göra den i år...men god (och stark) blir den!
Vi sätter varje år nedanstående recept. Den blir bra! Dock bör den dra längre,
5-6 veckor. Lite sent innan jul nu men passa ändå på medans svagdricka
finns att köpa och lagra den till nästa jul. Den vinner rejält på att stå ett år.
Rengör flaskorna noga med "bryggrent" så inte bakterier angriper den.
Hink med gladpack fungerar säkert men jag använder riktig jäshink med lock
och jäsrör. Efter tappning kan man låta bottensatsen sjunka och sedan tappa
om det. Minimera mängden luft i flaskorna vid lagring=fyll ända upp.

Publicerad i Göteborgs-Posten, Två Dagar är deras lördagsmagasin.

--------------
Två Dagars Dunderglögg

5 liter svagdricka
5 skivade potatisar
1 paket jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit hel ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med gladpack som du gör
små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i minst tre veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor. Värm och njut.
--------

Author:  Ayn [ Sun Dec 19, 2004 23:16 ]
Post subject: 

Det ser MYCKET likt ut det recept jag har. Är nog därifrån det är :) Så man ska helst ha ännu längre tid för jäsningen alltså...noterat!

Author:  don Tomaso [ Mon Dec 20, 2004 16:27 ]
Post subject: 

Blossa 04 tyckte jag var suverän

Author:  stefan [ Tue Dec 21, 2004 16:57 ]
Post subject: 

Ayn wrote:
Det ser MYCKET likt ut det recept jag har. Är nog därifrån det är :) Så man ska helst ha ännu längre tid för jäsningen alltså...noterat!
Egentligen inte, jäsningen upphör långt tidigare. Det är för att det skall ligga och dra.

Finns variationer på denna om man söker på internet men dom är ju väldigt lika.
Mängden socker och potatis kan variera t ex. Men jag tror på hel ingefära från
grönsaksdisken snarare än påsar=bra råvaror. Jag har inte experimenterat utan
följt detta till punkt och pricka.

Page 1 of 1 All times are UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/