Själv kör jag med Moccamaster sen ett par år. Jag bor i Malmö och vi har hårt vatten här i Skåne. Det gäller att kalka av bryggaren med jämna mellan rum. För att kalka av använder jag Perstorps Ättiksprit som jag spär med vatten enligt deras recept på flaskan tror att det är en del ättika och sex delar vatten, är dock lite osäker men kolla på flaskan det brukar stå olika recept där.
Vidare är det helt enkelt så att kaffet skall tas från ett paket som är nyöppnat och sen förvaras i kylen i en lufttät burk. Brukar köra med ett mått per kaffekopp. Använder Mollbergs Blandning från Zoegas. Tar jag och fyller vatten tanken till fyra koppar tar jag fyra rågade mått kaffe. Jag gillar stark kaffe så då blir det den ultimata kaffe upplevelsen.Det blir en stor kopp kaffe på morgonen och ngn till em i bland beroende på tid och arbete.
Har bryggaren stått länge utan att vara använd kan det vara all idé att kalka av den enl beskrivning ovan.
Lycka till med ditt testande !!
