selleri.de
https://www.selleri.de/

Mackmyra - Svenska whiskyn
https://www.selleri.de/viewtopic.php?t=2035
Page 1 of 1

Author:  jonteman [ Wed Mar 08, 2006 13:54 ]
Post subject:  Mackmyra - Svenska whiskyn

Kom över en flaska Mackmyra i måndags på systemet. Det var max en flaska per man. Kanske inte så konstigt om det bara släpps 4000 st i Sverige.

Frågan är nu om man ska spara flaskan oöppnad och hoppas på att den blir värd en slant i framtiden - eller supa upp den på en whiskyprovning jag ska anordna. :P

Enligt ryktet är smaken inget vidare...

Author:  jajo [ Wed Mar 08, 2006 15:19 ]
Post subject: 

Sup upp den!

/ jajo

Author:  stranna [ Wed Mar 08, 2006 16:04 ]
Post subject: 

3 årig wiskey borde väl passa bäst som fönsterputs? :D

Author:  don Tomaso [ Wed Mar 08, 2006 22:10 ]
Post subject: 

Tvätta skivspelarremen

Author:  Ayn [ Wed Mar 08, 2006 22:50 ]
Post subject: 

Får whisky ens kallas whisky efter bara 3 år? :shock:

Tillfället då jag upptäckte att whisky faktiskt kan vara helt okej var när jag besökte ett destilleri utanför Glasgow. Vi fick testa 5-, 10- och 15-årig whisky. Den 5-åriga var ju halvt odrickbar med den 15-åriga som var härligt rund och len :)
Så en treårig vete sjutton vad jag tror om...

Author:  joakimw [ Wed Mar 08, 2006 23:18 ]
Post subject: 

Är inte just 3 år gränsen för att man ska få kalla det Whisky eller ej?

Anyway;)

Jag hade turen och nöjet att göra en avsmakning av Mackmyra i december förra året, (tror jag) 6 smaker varav minst 2 är mycket lovande!

Hypen kring Mackmyra är välförtjänt tycker jag men skulle nog ändå undvika (att dricka) just den här aktuella tappningen.

Spara? Ingen aning, det är ju en flott flaska.
Kanske blir det TOTALT omöjligt att få köpa en flaska "Rökig Svensk Ek" senare (GOD!!) och då står man där och har aldrig fått smaka en Mackmyra! Kan inte råda...

Author:  Roland [ Wed Mar 08, 2006 23:30 ]
Post subject: 

En whisky måste ha lagrats minst tre år för att få kallas whisky. Jag har provat Mackmyra och den smakade bra. Tyvärr vet jag inte hur gammal just den var. Om jag hade kommit över en treårig Mackmyra så hade den fått förbli igenkorkad ganska länge, kanske 10 år. Den blir ju inte bättre med tiden, i och med att den är tappad, utan jag tänker i första hand på affektionsvärdet.

Author:  jonteman [ Thu Mar 09, 2006 16:47 ]
Post subject: 

Det blir nog så att den hälls i halsarna på whiskygänget :wink:
Flaskan är verkligen fin!

Hörde i kön på systemet: "Det sägs att den är värre än Statesman" hehe

Author:  Roger [ Mon Mar 13, 2006 21:29 ]
Post subject: 

Var lycklig att du fick tag i en. De tog slut fort så jag missade. Du kan säkert tjäna en slant om du sparar den, men du får väl väga den eventuella vinsten mot att kunna njuta redan nu.

/Roger

Author:  Tjagge [ Sun Mar 19, 2006 15:35 ]
Post subject: 

Hur smakar den här Macmyra nu då? Någon som vet? Rökig? Torv? Söt? Mesig?

Page 1 of 1 All times are UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/