selleri.de

En plats för sveriges linnister.
It is currently Thu May 01, 2025 05:14

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 226 posts ]  Go to page Previous 18 9 10 11 1216 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 24, 2006 15:48 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Thu Dec 04, 2003 11:45
Posts: 1956
Location: Norra Sverige
vill man komma billigare undan så är en Gaggia Evolution i stort sett samma maskin invändigt som en Classic (vad jag har hört). Jag är nöjd med min åtminstone


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 29, 2006 15:52 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
monkeydevil wrote:
Jag är grymt sugen på en espressomaskin, är Gaggia Classic rätt väg att gå?
Classicen är helt klart en av de bättre budgetmaskinerna och är ffa bäst för espresso. Den klarar även av att skumma mjölk (dock inte samtidigt som du brygger din espresso), men den något tama ångstyrkan gör att man ogärna skummar mjölk till mer än två cappuccino åt gången. För att få det mesta ur din Classic, bör du mala kaffet själv.
monkeydevil wrote:
Ok, tänkte att den där modden som det länkats till tidigare i tråden vore kul att göra. Tyvärr funkar inte länken längre, någon som gjort modden och kan beskriva här?
Självklart skall du modda röret! Själv monterade jag mitt rör utan att öppna maskinen (se tidigare inlägg i samma tråd), men hela proceduren hittar du här: http://www.riktigtkaffe.se/viewtopic.ph ... ssic+r%F6r


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 01, 2006 12:00 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Thu Apr 29, 2004 11:35
Posts: 1217
Location: Stockholm
Tack för länken till moddningen!

Nu får det bli en sån här inom ett par veckor när det kan trilla in deg igen.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 01, 2006 13:05 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 02, 2006 13:29
Posts: 628
Location: Stockholm
Återkom gärna med smak upplevelse när du väl har kastat i hop din första kopp

_________________
För att komma till källan måste man simma mot strömmen.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 14, 2006 23:45 
Ny Medlem
Ny Medlem

Joined: Wed Apr 12, 2006 16:02
Posts: 8
Location: Södermanland
vill slå ett slag för min italienska skönhet isomac "giada".hittade på rea för 3500:- ,slog till och har aldrig tittat bakåt..min är i det blanka utförandet men den finns även i borstat stål.Image


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 06, 2006 11:31 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
Hur ofta gör ni rent era kvarnar? Har en Gaggia MDF därhemma, som iofs bara är halvåret gammal, men det har ju redan malts en hel del bönor mellan skivorna. Inget som märks på kaffet än så länge i alla fall. Har hittat den perfekta kombinationen av malningsgrad och tamp för sommarens favoritböna Caffè Molinari Oro. Mumma!:D

Till hösten blir det till att testa estate kaffe eftersom min lokala leverantör har breddat sitt sortiment något. Bla med blandningar från danska Estate Coffe. Tänkte gå på deras kanske mest intressanta blandning Daterra & Minita espresso; en lättrostad espresso från Daterra i Brasilien och La Minita i Costa Rica.

http://www.estatecoffee.dk


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 14:56 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
Ingen som rengör sina kvarnar?! Daggen?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 15:29 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 02, 2006 13:29
Posts: 628
Location: Stockholm
Kan inte påstå att jag rengör kvaren allt för ofta, dock kanske man borde göra det lite oftare med tanke på alla rester som blir övers efter malning.
Min kvarn är inte heller den enklaste produkt att plocka isär för en genom gång, men det går med lite meck. Men det är väl från kvarn till kvarn.

Daggen kanske...

_________________
För att komma till källan måste man simma mot strömmen.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 20:21 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Aug 30, 2005 12:12
Posts: 2497
Location: Norr
Varje dag i samband med vattenpåfyllning och tömning av resterna.

/M

_________________
Take Care to get What you Want or you Will be Forced to Like What You get


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 23, 2006 20:26 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
Magnus wrote:
Varje dag /M
:shock: Menar du att du skruvar isär din kvarn varje dag och rengör innandömmet inkl malskivorna?! I så fall mkt imponerande noggrannhet!! Vad har du för kvarn?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 24, 2006 00:02 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 02, 2006 13:29
Posts: 628
Location: Stockholm
Han har en Classic :wink:

"Allt i en maskin typ Jura eller nått"

_________________
För att komma till källan måste man simma mot strömmen.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 24, 2006 00:13 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Aug 30, 2005 12:12
Posts: 2497
Location: Norr
Det är en Miele inbyggnads-maskin. Den ska diskas/rengöras varje dag
enligt instruktionerna... Men vi behöver inte ta isär den i molekyler.

/M

_________________
Take Care to get What you Want or you Will be Forced to Like What You get


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 24, 2006 14:33 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
Magnus wrote:
Det är en Miele inbyggnads-maskin./M
Ok, I see! Ni andra med separata kvarnar då? Någon som har en sprängskiss över Gaggia MDF?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 25, 2006 02:11 
Insyltad Medlem
Insyltad Medlem

Joined: Mon Oct 18, 2004 01:38
Posts: 245
Location: Norrbotten
Tjoho,

Har rengjort min Mazzer Mini grundligt en gång sen jag köpte den. Med grundligt så menar jag bland annat mellan skivorna. Men man ska se upp när man tar isär dem, uppbyggnaden skiljer från kvarn till kvarn, har man otur så får man inte tillbaka dem i samma läge som de var -> malningsgraden förändras. Kommer inte ihåg hur det var med MDF tyvärr...

Detta kan väl vara värt att göra två gånger per år eller nåt beroende på hur mycket man maler...samlas ändå en del fetter som inte ger så värst angenäma bismaker efter ett tag.

En enklare rengöring som innefattar diskning av löstagbara detaljer samt dammsugning (!) av dosator och malskivor gör jag kanske varannan vecka.


För övrigt så börjar jag nog ha matat igenom en 20 kilo kaffe i Minin nu o vilken underbar kvarn det är...så jäkla enkel att använda och justera - för att inte tala om resultatet :D


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 01, 2006 10:54 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jul 25, 2005 10:53
Posts: 812
Location: Visby
Kul att du är nöjd med Mini:n! Inte oväntat direkt, men ändå! Kommer helt klart bli en Mini som ersätter min MDF när tillfälle ges!
daggen wrote:
...samlas ändå en del fetter som inte ger så värst angenäma bismaker efter ett tag.
Det var precis det jag misstänkte. Två gånger per år innebär dessutom att det är hög tid för rengöring av min MDF!

daggen wrote:
Men man ska se upp när man tar isär dem, uppbyggnaden skiljer från kvarn till kvarn, har man otur så får man inte tillbaka dem i samma läge som de var -> malningsgraden förändras.
Jag var rädd för det. Efterlyser således fortfarande en sprängskiss över Gaggia MDF...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 226 posts ]  Go to page Previous 18 9 10 11 1216 Next

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited