selleri.de

En plats för sveriges linnister.
It is currently Thu May 23, 2024 07:25

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 13:54 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Wed Jun 23, 2004 15:36
Posts: 638
Location: Malmö
Kom över en flaska Mackmyra i måndags på systemet. Det var max en flaska per man. Kanske inte så konstigt om det bara släpps 4000 st i Sverige.

Frågan är nu om man ska spara flaskan oöppnad och hoppas på att den blir värd en slant i framtiden - eller supa upp den på en whiskyprovning jag ska anordna. :P

Enligt ryktet är smaken inget vidare...

_________________
If a problem occurs... Ignore it. It might go away.
Majik LP12, Lejonklou Boazu, Slipsik 6, Majik 109, Auralic Aries Mini


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 15:19 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Sep 13, 2005 15:52
Posts: 1435
Sup upp den!

/ jajo


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 16:04 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Fri Apr 23, 2004 15:00
Posts: 964
Location: Ljusdal
3 årig wiskey borde väl passa bäst som fönsterputs? :D

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 22:10 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Thu Dec 04, 2003 11:45
Posts: 1956
Location: Norra Sverige
Tvätta skivspelarremen


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 22:50 
Site Admin
Site Admin

Joined: Tue Oct 14, 2003 23:14
Posts: 2784
Location: Uppsala
Får whisky ens kallas whisky efter bara 3 år? :shock:

Tillfället då jag upptäckte att whisky faktiskt kan vara helt okej var när jag besökte ett destilleri utanför Glasgow. Vi fick testa 5-, 10- och 15-årig whisky. Den 5-åriga var ju halvt odrickbar med den 15-åriga som var härligt rund och len :)
Så en treårig vete sjutton vad jag tror om...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 23:18 
Insyltad Medlem
Insyltad Medlem

Joined: Sat Feb 14, 2004 19:28
Posts: 105
Är inte just 3 år gränsen för att man ska få kalla det Whisky eller ej?

Anyway;)

Jag hade turen och nöjet att göra en avsmakning av Mackmyra i december förra året, (tror jag) 6 smaker varav minst 2 är mycket lovande!

Hypen kring Mackmyra är välförtjänt tycker jag men skulle nog ändå undvika (att dricka) just den här aktuella tappningen.

Spara? Ingen aning, det är ju en flott flaska.
Kanske blir det TOTALT omöjligt att få köpa en flaska "Rökig Svensk Ek" senare (GOD!!) och då står man där och har aldrig fått smaka en Mackmyra! Kan inte råda...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 08, 2006 23:30 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Wed Feb 11, 2004 10:10
Posts: 1660
En whisky måste ha lagrats minst tre år för att få kallas whisky. Jag har provat Mackmyra och den smakade bra. Tyvärr vet jag inte hur gammal just den var. Om jag hade kommit över en treårig Mackmyra så hade den fått förbli igenkorkad ganska länge, kanske 10 år. Den blir ju inte bättre med tiden, i och med att den är tappad, utan jag tänker i första hand på affektionsvärdet.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 16:47 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Wed Jun 23, 2004 15:36
Posts: 638
Location: Malmö
Det blir nog så att den hälls i halsarna på whiskygänget :wink:
Flaskan är verkligen fin!

Hörde i kön på systemet: "Det sägs att den är värre än Statesman" hehe

_________________
If a problem occurs... Ignore it. It might go away.
Majik LP12, Lejonklou Boazu, Slipsik 6, Majik 109, Auralic Aries Mini


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Mar 13, 2006 21:29 
Avancerad medlem
Avancerad medlem

Joined: Wed Feb 01, 2006 22:10
Posts: 313
Location: Norrbotten, Boden
Var lycklig att du fick tag i en. De tog slut fort så jag missade. Du kan säkert tjäna en slant om du sparar den, men du får väl väga den eventuella vinsten mot att kunna njuta redan nu.

/Roger


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 19, 2006 15:35 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Mar 29, 2004 16:54
Posts: 546
Location: umeå
Hur smakar den här Macmyra nu då? Någon som vet? Rökig? Torv? Söt? Mesig?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited