Ayn wrote:
...
Ska leta upp ett ballt recept på hemmagjord glögg också, den tar 3 veckor att göra dock så jag lär inte hinna göra den i år...men god (och stark) blir den!
Vi sätter varje år nedanstående recept. Den blir bra! Dock bör den dra längre,
5-6 veckor. Lite sent innan jul nu men passa ändå på medans svagdricka
finns att köpa och lagra den till nästa jul. Den vinner rejält på att stå ett år.
Rengör flaskorna noga med "bryggrent" så inte bakterier angriper den.
Hink med gladpack fungerar säkert men jag använder riktig jäshink med lock
och jäsrör. Efter tappning kan man låta bottensatsen sjunka och sedan tappa
om det. Minimera mängden luft i flaskorna vid lagring=fyll ända upp.
Publicerad i Göteborgs-Posten, Två Dagar är deras lördagsmagasin.
--------------
Två Dagars Dunderglögg
5 liter svagdricka
5 skivade potatisar
1 paket jäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit hel ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt-500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med gladpack som du gör
små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i minst tre veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor. Värm och njut.
--------