selleri.de

En plats för sveriges linnister.
It is currently Sun Mar 03, 2024 17:10

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: Fri Jan 05, 2024 01:32 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Sun Mar 21, 2004 15:34
Posts: 1179
Location: Lerum/Göteborg
Bill50x wrote:
Problemet är att när jag startar Kazoo och väljer "Media Servers" under inställningar finns bara Kingston Cisco, inte Asset som uppenbarligen är igång eftersom den syns i såväl min Android som i iPad. Jag är dålig på att leta, vad fick jag för tips i min förra tråd?

/ B
Nej, denna tråd! Du verkar vara tillbaka till ditt första inlägg här. Sen kom en gäng tips! Sen löste det uppenbarligen sig (men det skrev du aldrig!). Nej, jag har inga fler tips än vad som redan är skrivet här.


Top
   
PostPosted: Sun Jan 07, 2024 14:02 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Jul 20, 2004 23:08
Posts: 5275
Location: Bromma-Stockholm
Sorry, kan vara lite rörig ibland... visst är det denna tråden!

Har kollat Gateway etc. I Kazoo finns bara 192.168.1.0 att välja på som Subnet.
Väljer jag IPconfig i "Terminal" finns Subnet Mask 255.255.255.0 och Gateway 192.168.1.1. Och i Kazoo finns inte 192.168.1.0. Ett svagt minne säger mig att det var likadant förra gången men minns inte hur problemet löstes.
Är detta något jag kan ändra på i routern eller i datorn?

/ B

PS Har försökt att ändra Gateway i routern men svaret blir bara att "vald Gateway kan inte användas".

_________________
"När Einstein insåg att allt var relativt började han kröka på rummet."
Ikemi/Majik DSM, LP12/Ekos/Akiva/Lingo2, B&W DM603


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 07:24 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 12, 2004 01:14
Posts: 786
Location: Förenade Arabemiraten
Kan du beskriva lite mer av din miljö.

Är Asset och Kazoo installerade på samma dator?

Hur är denna dator kopplad till nätverket?

Du skriver att Asset syns från Android men inte från datorn som du nu använder?
Blandar du trådad anslutning och Wifi? Har du en Router eller flera?

Kan du spela musik från Kazoo på Andriod?


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 14:09 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Jul 20, 2004 23:08
Posts: 5275
Location: Bromma-Stockholm
Hej och tack för att du engagerar dig.
Asset och Kazoo är installerade på samma dator. Kazoo även på Androidtelefon och iPad och fungerar.

Datorn är kopplad till nätverket via kabel. Androiden och iPad'en via trådlöst nätverk. Har bara en router. Inga problem med att spela musik från Android/iPad.

I min gamla, numera trasiga, dator kunde jag spela från Kazoo och det fungerar fortfarande om jag startar nya datorn från den gamla hårddisken (med Win10). Där finns Asset som val bland Media Servers men alltså inte på den nya datorn med Win11. Både W10 och W11 diskarna har Gateway 192.168.1.1 men som sagt/skrivet hittar Kazoo inte denna på W11-installationen.

På båda diskarna (W10 vs W11) står adressen 192.168.1.0 som adress i Kazoo Subnets.

Egentligen handlar allt om att få Kazoo hitta Asset. Tidal fungerar tex utmärkt i Kazoo/PC'n. Och när jag öppnar Asset Configuration så finns min dator som "Defined Asset Instances". Så varför hittar de inte varandra?

/ B

_________________
"När Einstein insåg att allt var relativt började han kröka på rummet."
Ikemi/Majik DSM, LP12/Ekos/Akiva/Lingo2, B&W DM603


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 22:51 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 12, 2004 01:14
Posts: 786
Location: Förenade Arabemiraten
Den hittas inte då den körs på samma dator och finns inte på "nätverket".
Du måste kommunicera över loopback interfacet och inte 192.xxx.

Se: https://docs.linn.co.uk/wiki/index.php/ ... er_issues
I cannot see Kazoo Server or any other Media Servers running on my PC

Due to recent Windows 10 updates you may not be able to see Kazoo Server running on the same PC and my Kazoo App. I can however see the Kazoo Server on iPhone/iPad/Android. If you have this issue then there will have to be a schedule added to the Windows 10 PC to get this to worj

1. Click in in the windows Search box (beside the windows icon) and do a search for CMD.:
2. When this show one of the options as “COMMAND PROMPT”, then RIGHT click onCOMMAND PROMPT and “RUN AS ADMINISTRATOR”
3. Hit Yes to acknowledge this a selection
4. Now Cut& Paste the following line in to the CMD prompt and run

schtasks /create /tn MyTask /f /sc onstart /ru system /tr "checknetisolation LoopbackExempt -is -p=S-1-15-2-394520607-3260627302-2797970471-1039723481-2854670512-4208520165-603334737"

5. This should report “SUCCESS: The scheduled task "MyTask" has successfully been created.”
6. Now reboot your PC and retry the Kazoo Server in Kazoo. It should now work until Microsoft has a fix.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 23:28 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Jul 20, 2004 23:08
Posts: 5275
Location: Bromma-Stockholm
Fredrik, tack.
Körde denna kommandorad och fick svaret "Success..." men det hjälpte inte. Nu var rådet iofs skrivet för dem som kör Kazoo server vilket jag då inte gör. I texten på hjälp-sidan menar man att även att uppdateringar av W10 ska ha spärrat servern på något sätt men på min W10 ssd, som har de allra senaste uppdateringarna fungerar det klockrent och har gjort så under alla år. Så det gäller att leta vidare :-)

/ B

_________________
"När Einstein insåg att allt var relativt började han kröka på rummet."
Ikemi/Majik DSM, LP12/Ekos/Akiva/Lingo2, B&W DM603


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 23:28 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 12, 2004 01:14
Posts: 786
Location: Förenade Arabemiraten
Körde detta manuellt i cmd:
Code:
C:\Windows\system32>CheckNetIsolation.exe LoopbackExempt -a -p=S-1-15-2-394520607-3260627302-2797970471-1039723481-2854670512-4208520165-603334737
OK.

C:\Windows\system32>CheckNetIsolation.exe LoopbackExempt -s

List Loopback Exempted AppContainers

[1] -----------------------------------------------------------------
    Name: linnproducts.linnkazoo_6mhshthykptx8
    SID:  S-1-15-2-394520607-3260627302-2797970471-1039723481-2854670512-4208520165-603334737
    
Nu kan kazoo se lokal mediaserver på min pc.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 23:34 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Mon Jan 12, 2004 01:14
Posts: 786
Location: Förenade Arabemiraten
Bill50x wrote:
Fredrik, tack.
Körde denna kommandorad och fick svaret "Success..." men det hjälpte inte. Nu var rådet iofs skrivet för dem som kör Kazoo server vilket jag då inte gör. I texten på hjälp-sidan menar man att även att uppdateringar av W10 ska ha spärrat servern på något sätt men på min W10 ssd, som har de allra senaste uppdateringarna fungerar det klockrent och har gjort så under alla år. Så det gäller att leta vidare :-)

/ B
Fick inte heller tasken att köra, orkar inte debugga just nu, troligen trivialt. Manuellt funkar det dock bra, se ovan post.


Top
   
PostPosted: Mon Jan 08, 2024 23:48 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Jul 20, 2004 23:08
Posts: 5275
Location: Bromma-Stockholm
Whoopie, det funkar! Puss å kram, nu kan jag sova gott i natt!

Tack för hjälpen / B

_________________
"När Einstein insåg att allt var relativt började han kröka på rummet."
Ikemi/Majik DSM, LP12/Ekos/Akiva/Lingo2, B&W DM603


Top
   
PostPosted: Sat Jan 27, 2024 13:55 
Erfaren&Avancerad Medlem
Erfaren&Avancerad Medlem

Joined: Tue Jul 20, 2004 23:08
Posts: 5275
Location: Bromma-Stockholm
Jag är fortfarande full av beundran. Hur fan vet man att det ska skrivas
"Windows\system32>CheckNetIsolation.exe LoopbackExempt -a -p=S-1-15-2-394520607-3260627302-2797970471-1039723481-2854670512-4208520165-603334737" ???

Fungerar fortfarande - en får buge å tacke!

/ B

_________________
"När Einstein insåg att allt var relativt började han kröka på rummet."
Ikemi/Majik DSM, LP12/Ekos/Akiva/Lingo2, B&W DM603


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited